Visit Budva
Visit Budva

DAN ŠIRUNA

Dan Širuna

Jedna od najstarijih budvanskih manifestacija jeste "Dan Širuna. Svake godine, početkom oktobra, Turistička organizacija Budve i Sportsko ribolovno društvo "Širun" iz Budve, ispred Starog grada, organizuju dan fešte, ribe, vina i zabave, "Dan Širuna".

Visit Budva

Ova manifestacija simbolično predstavlja kraj ljetnje turističke sezone i uprkos tome što se organizuje početkom oktobra okupi veliki broj ljudi.

Toga dana se ispred starog grada prži riba, pije vino i pivo i uživa se u primorskim delikatesima.

Visit Budva Visit Budva

Osim ovog gastro dijela, Turistička organizacija, uvijek organizuje bogat kulturno zabavni program, pa se toga dana mogu gledati defilei Budvanske gradske muzike, budvanskih mažoretki, Feštađuna. Dio programa je predviđen i za sportske igre u kojima se učesnici takmiče u vuči konopca, trci sa vrećema ili u čuvenom lovu na pršut.

Visit Budva Visit Budva

Centralni dio manifestacije, koji se odvija na glavnoj bini, predviđen je za nastupe gradskih klapa, kulturno umjetničkih društva i muzičkih zvijezda.

Bilo da vam je želja probati ribu s gradela, piti domaće vino ili se prosto zabaviti uz bogat zabavni program, provod vam je na "Dan Širuna" zagarantovan.

Visit Budva Visit Budva
Google+ Youtube VKontakte Instagram Twitter Facebook Pinterest

#VisitBudva