Visit Budva
Visit Budva

MOGREN PLAŽA

Mogren Plaža

Vjerovatno najljepša, a svakako najpoznatija, plaža na Budvanskoj rivijeri je plaža Mogren. Dvije predivne, tunelom spojene plaže, do kojih vodi kamena staza, izgrađena tik uz Budvanske stijene, predstavljaju pravu atrakciju za posjetioce.

Visit Budva Visit Budva

Plaže Mogren I i Mogren II nalaze se neposredno uz hotelski kompleks Avala, udaljene oko 150 metara od Starog grada. To su dvije pjeskovite plaže dužine 350 m.

Visit Budva

Izvanredan pijesak na kopnu i u vodi i osunčanost čine ove dvije plaže najatraktivnijim na crnogorskom primorju. Plaža Mogren je od juna 2004 g. nosilac "Plave zastavice" koja je simbol sigurnosti i čistoće kupališta.

Plaže su dobile ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji je doživio brodolom i iskrcao se na jednu od njih. U znak zahvalnosti podigao je crkvu.

Visit Budva

Crkva je bila posvećena katoličkom svecu Sv. Antunu Padovanskom, a posjećivali su je vjernici iz Budve na dan Sv. Antuna, koji se proslavlja 13. juna svake godine. Mještani su na misu dolazili barkama, a kako pamte stariji Budvani, postojao je običaj da sezona kupanja ne počinje prije dana Sv. Antuna. Na žalost, ova crkva danas nije sačuvana, jer je ubrzo nakon Drugog svjetskog rata i dolaska komunista na vlast u nekadašnjoj Jugoslaviji, porušena i pretvorena u restoran.

http://www.mapsembed.com/shop-apotheke-gutschein/
Visit Budva
Google+ Youtube VKontakte Instagram Twitter Facebook Pinterest

#VisitBudva

  • O nama
  • 13 jul, Budva
  • +382 68 299 558
  • info@visitbudva.org