Visit Budva
Visit Budva

Budvanski Karneval

Početkom maja, održava se Međunarodni turistički budvanski Karneval, pod nazivom „Potpun osjećaj proljeća pod maskama“, koji se otvara predsezona, kao najznačajnija manifestacija u ovom periodu godine.

Već tradicionalno, spaja se sa prvomajskim praznicima i svake godine okuplja veliki broj turista.

Visit Budva

Kada kažemo Karneval u Budvi, naviru najljepša osjećanja i uspomene. Postao je mnogo više od povorke predivnih maski. U danima trajanja Karnevala svuda se mogu videti nasmijana lica koja uživaju u dobroj muzici, u kvalitetnom vinu i tradicionalnim poslasticama, u upoznavanju sa kulturnim nasleđem Budve koja se dive vješto urađenim maskama koje stižu iz čitavog svijeta.

Visit Budva Visit Budva

Budvanki Karneval tradicionalno, počinje “Abrumom” odnosno pozivom na Karneval, a nastavlja se, Velikom i Malom povorkom karnevalskih grupa koje stižu iz Srbije, Rusije, Italije, Grčke, Makedonije i mnogih drugih zemalja..

Visit Budva Visit Budva

Turistička organizacija opštine Budva uspijeva da, svake godine pravim izborom izvođača, obezbjedi zainteresovanost javnosti za dešavanja u Budvi, pa u vrijeme Karnevala sve prisustne zabavljaju neke od najvećih zvijezda domaće i strane muzičke scene.

Visit Budva Visit Budva

Karneval je poznat i po tome što osim za one starije, zanimljivim programom posveti pažnju i onim najmlađima, te se tokom dana karnevala, klinci druže, igraju, slikaju itd.

Visit Budva Visit Budva

Osnivač Karnevala je NVO Feštađuni, a organizacija istog pripada Turističkoj organizaciji opštine Budva.

Google+ Youtube VKontakte Instagram Twitter Facebook Pinterest

#VisitBudva