Visit Budva
Visit Budva

KADMOV DAN

Kadmov dan

Turistička organizacija Budve uvrstila je u bogat kalendar kulturno zabavnih dešavanja, još jednu manfestaciju. Naime, pretposlednji dan septembra, rezervisan je za atraktivnu manifetaciju, koju Turistička organizacija Budve organizuje drugi put – "Kadmov dan".

Visit Budva Visit Budva

Riječ je o manifestaciji koja promoviše kulturno nasleđe grada Budve sa akcentom na antičko nasljeđe i mit o Kadmu i Harmoniji.

Visit Budva Visit Budva

Kadmo i Harmonija se smatraju osnivačima Budve i utemeljivačima posebnog osjećaja Budvana za lijepo i raskošno. Mnogi i danas vjeruju da su njih dvoje, svojim dolaskom i djelovanjem, Budvi zauvjek podarili dio vlastitih božanskih atributa.

Visit Budva Visit Budva

Upravo iz tog razloga, grad koji i danas stoji na mjestu na kojem su ga podigli kao najljepši spomenik njihovoj ljubavi, će ispričati priču o njima. Učesnici programa ove manifestacije biće obučeni u antičke toge, muzičari će takođe imati za temu muziku tog perioda, a posjetiocima će se nuditi hrana vezana za prapočetke grada Budve i ovog područja

Visit Budva Visit Budva Visit Budva

Program se organizuje na više lokacija u Starom gradu i okuplja učesnike svih generacija.

Visit Budva Visit Budva

Cilj festivala je promovisanje Budvanskog kulturnog nasleđa kao i gastro ponude, što je sve skupa jako važan segment turističke ponude ovog grada, da bogatim kulturno-umjetničkim programom privuče što veći broj posjetilaca i da u ovom periodu postsezone učini se boravak turistima u Budvi ljepšim i interesantnijim.

Visit Budva Visit Budva
Google+ Youtube VKontakte Instagram Twitter Facebook Pinterest

#VisitBudva